200 politisti ucraineni au fost dislocati in Herson sa stabilizeze situatia

Screenshot_20221112-205829_Chrome

Poliția Națională a Ucrainei efectuează măsuri de stabilizare la Herson.

„Aproximativ 200 de polițiști au fost dislocați în oraș. Au fost înființate blocaje rutiere în Herson. Departamentul de Poliție al Regiunii Herson continuă să documenteze crimele comise de ocupanții ruși”, a declarat șeful Poliției Naționale, Ihor Klymenko.

Zece echipe de genisti lucrează pentru a detecta și elimina obiectele explozive. Astazi, unul dintre polițiștii a fost rănit în timp ce efectua lucrări de deminare într-una dintre clădirile administrative din Herson.

Poliția Națională le cere localnicilor să respecte regulile stabilite, să se deplaseze cu grijă prin oraș și să nu atingă obiecte suspecte.

De asemenea, cetățenilor care au părăsit Herson li se cere să nu se grăbească înapoi până la finalizarea măsurilor de stabilizare.

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării a raportat că Herson se întorcea sub controlul Ucrainei în timp ce unități ale Forțelor Armate intrau în oraș. Singura șansă pentru armata rusă de a evita moartea a fost să se predea imediat sau sa fuga.