200 locuitori din Borodianka sunt dati disparuti

borodianka

În prezent, aproximativ 200 de locuitori din Borodianka, regiunea Kiev, sunt considerați dispăruți.
„Potrivit șefului satului Borodianka, aproximativ 200 de localnici sunt considerați dispăruți. Și înțelegem că mulți dintre ei au dispărut pentru totdeauna. Nu vom ierta niciodată această crimă. Ocupanții ruși și liderii lor vor fi trași la răspundere pentru uciderea ucrainenilor”, a declarat Anton Gerashchenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, la un briefing, relatează un corespondent Ukrinform.

Dărâmăturile blocurilor de apartamente, care au fost distruse de avioanele rusești la începutul lunii martie, sunt îndepărtate acum în sat.

„Până în prezent, după demararea lucrărilor de ieri, au fost găsite cadavrele a patru ucraineni, care au murit sub dărâmăturile a două case de pe strada Soborna. Și acesta este doar începutul deoarece, după cum am fost informat de către reprezentanții Serviciului de Stat de Urgență, clădirile cu cinci etaje au fost curățate doar până la etajul trei”, a spus Gerașcenko.

Oamenii legii nu știu câți ucraineni mai rămân sub dărâmături, a menționat el.

Gherașcenko a adăugat că oamenii legii ucraineni cunoșteau deja numele șefilor unităților militare ale Federației Ruse la nivelul batalioanelor și companiilor care au fost staționate la Bucha, Hostomel, Irpin.

„Ofițerii noștri de informații au obținut aceste date și sunt deja cunoscuți de procurori care vor investiga aceste cazuri și se vor asigura că niciun agresor nu scapă justiției”, a rezumat Gerașcenko.

Irpin, Bucha, Hostomel și întreaga regiune Kiev au fost eliberate de invadatorii ruși la începutul lunii aprilie. Uciderile în masă ale civililor de către ocupanți au fost înregistrate în orașele și satele eliberate.

Multe victime au mâinile legate, trupurile lor au urme de tortură. O mulțime de oameni au fost împușcați în ceafă.