200 elevi si studenti in vizită la Brigada 15 Mecanizata „Podu  Inalt” din Iasi

WhatsApp Image 2022-11-28 at 13.27.24

Pentru ca mai sunt doar cateva zile pana la 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, institutiile de invatamant din Iasi au vizitat Palatul Ostirii din Copou. Peste 200 de elevi si studenti din Iasi au descoperit armamentul si echipamentele militarilor de la Brigada 15 Mecanizata „Podu  Inalt” din Iasi. Evenimentul a avut un rol educativ pentru tinerii care au putut vedea cum este viata de militar.

Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” si-a deschis porțile pentru aproximativ 200 de elevi și studenți din Iași. Activitatea intitulată ,,Cunoașterea valorilor Armatei României” s-a desfasurat cu prilejul Zilei Naționale a României.

Cei mici au putut vedea cum se instruiesc militarii si cum au actionat in misiunile desfășurate în teatrele de operații.

Sincron Andrei Vicol, purt.cuv. Brigada 15 Mecanizata „Podu Înalt”:„Cu prilejul Zilei Nationale ale Romaniei militarii Brigazii 15 Mecanizate Podu Inalt au raspuns pozitiv solicitarilor unor scoli si licee din Iasi pentru a vedea ce inseamna o zi din viata unui militar.cu acest prilej noi le-am pregatit o expozitie de armament si tehnica din dotare cu care ne antrenam zi de zi”.

De asemenea, au fost organizate ateliere cu armament ușor de infanterie, transportoare amfibii blindate, camioane, autospeciale de poliție militară, echipamente de comunicații, geniu, de apărare și de cercetare-supraveghere.