20 soferi au fost prinsi aseara bauti sau drogati pe strazile Iasului

rutiera

Noaptea trecută, polițiștii Biroului Rutier Iași au desfășurat o nouă acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, pe raza municipiului Iași.

Astfel, aproximativ 1.200 de conducători autoau fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționalepentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere. De asemenea au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru alte abateri.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 6 infracțiuni, dintre care:

  • 3 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive;
  • 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice;
  • 1 pentru punerea în circulație sau conducerea unui auto neîmatriculat;

În total, polițiștii Biroului Rutier Iași au reținut 21 de permise de conducere, dintre care 17 pentru alcool, 3 pentru droguri, iar unul pentru altă abatere.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Exemple:

În jurul orei 22.30, polițiștii Biroului Rutier Iași au identificat un bărbat, de 45 de ani, care a condus un autoturism peraza mun. Iași, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 22.00, polițiștii Biroului Rutier Iași au identificat un bărbat, de 46 de ani, care a condus un autoturism pe raza mun. Iași, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 20.00, polițiștii Biroului Rutier Iași au identificat un bărbat, de 35 anicare a condus un autoturism pe o stradă din mun. Iași, în timp ce s-ar fi aflat sub influența substanțelor psiho-active. Acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 23.30, polițiștii Biroului Rutier Iași au identificat un bărbat, care a condus un autoturism pe o stradă din mun. Iași, în timp ce s-ar fi aflat sub influența substanțelor psiho-active. Acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 21.30, polițiștii Biroului Rutier Iașiau identificat un bărbat, de 37 ani, care a condus un auto pe raza municipiului Iași, deși ar avea permisul de conducere suspendat, în perioada 15.04-16.07.2022.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Foto: Asociatia pentru Protectie Rutiera Worldstreet