20 primării din Suceava nu sunt pregătite de iarnă

deszapezire

Membrii comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava au analizat situația pregătirilor pentru sezonul rece, în ședința sa desfășurată ieri, 24 octombrie 2018.

Prefectura Suceava a solicitat unităților administrativ teritoriale din județul Suceava să raporteze, stadiul pregătirilor pentru sezonul iarnă 2018-2018, în ce privește stocurile de carburant, sare, nisip, utilaje proprii și închiriate. Din cele 114 UAT-uri din județ, 71 au informat că dispun de utilaje și vor asigura deszăpezirea în regie proprie, iar 23 au transmis că au încheiat contracte și au stabilit numărul de utilaje și partenerul cu care vor lucra. Celelalte 20 de primării au informat că nu sunt pregătite, dar au demarat procedura de achiziții și urmează să încheie contractele cu achiziție operatorii de transport cu care vor colabora în această iarnă.

La nivelul Secțiilor Naționale de Drumuri Suceava și Câmpulung Moldovenesc sunt în stoc peste 8000 de tone de sare, plus alte materiale antiderapante, cantitate care înseamnă 40% din întreg stocul necesar pentru iarnă. SDN Suceava dispune de 12 utilaje proprii și 45 închiriate, contractele subsecvente și acordul cadru pentru acestea din urmă fiind valabile până în 2020. SDN Câmpulung Moldovenesc are la dipoziție 12 utilaje proprii de deszăpezire, iar în perioada următoare se va semna contractul subsecvent pentru 6 utilaje, urmând ca acestea să intre în bază după 15 noiembrie.