20 de mii de oameni care locuiesc în Miroslava nu au mutație în comună

Aproximativ 20.000 de persoane care locuiesc in Miroslava nu au mutatie in comuna. Primarul Dan Nita a subliniat faptul ca acest lucru duce la pierderea a aproximativ 15 milioane de lei din cotele defalcate aferente impozitului pe venit, bani care ar putea merge pentru finalizarea unor proiecte importante ale comunei.

Primarul din Miroslava, Dan Nita sustine ca i-a rugat pe cei care locuiesc in comuna dar au o alta adresa in buletin sa isi faca mutatie. Toate acestea pentru ca in momentul de fata aproximativ 15 milioane de lei sunt pierduti.

„S-ar putea de multe ori să greșesc, dar nu am posibilitatea sa fac o estimare corecta sau un recensământ corect la numarul de oameni care locuiesc in comuna Miroslava. Tot la fel, cu toate că ne-am rugat foarte mult la cetățeni să-și facă mutație pe comuna Miroslava, pierdem o mare parte din bani la un numar de aproximativ 20 de mii de locuitori care nu au mutatie in comuna. Si din cauza asta, din cotele defalcate pierdem substanțial, aproximativ 15 milioane de lei, dacă nu cumva mai mult„, a declarat Dan Niță – Primar Comuna Miroslava.

Acesti bani ar putea fi investiti in reabilitarea de strazi.

„Va dati dumneavoastra seama ca 15 milioane de lei daca am reusi ca sa-i sunt aproximativ 3 milioane de euro. As asfalta străzi, as face ceva dar din motivele pe care le au anumite persoane, care sunt motive puerile până la urmă, dar mergem inainte si trebuie sa facem fata. Toti vin la primărie, toți sunt plătitori de taxe si impozite. In momentul in care eu intreb care este taxa sa impozitul pe care îl plătesc ei imi spun o suma, că nimeni nu depășește 300 de lei la impozit. Adunand de pe o strada de asta ar trebui sa adunam bani timp de 20-30 de ani ca sa putem sa asfaltam numai strada respectiva nu sa ducem si utilități„, a adaugat Dan Niță – Primar Comuna Miroslava.

In aceasta situatie, Primaria nu are alta solutie decat sa vorbeasca cu oamenii si sa îi convinga sa isi faca mutatia necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *