20.000 de euro pentru fiecare producator agricol in cadrul Programului Rabla pentru Tractoare

Guvernul a adoptat ieri o Hotărâre privind Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate

„Mecanismul de desfășurare a programului este simplu, beneficiarul casează o rablă, fie o mașină veche, fie un tractor vechi și primește un voucher pentru achiziția unui tractor. Vorbim de o schemă de ajutor de stat pentru producător agricoli, care vor primi o finanțare de până la 20.000 de euro pentru achiziționarea unui tractor a cărui valoare nu trebuie să depășească 55.000 de euro. În prezent, la AFM este în curs de elaborare ghidul de finanțare, ghidul solicitantului, urmează să finalizăm și schema de ajutor de stat pentru a ne asigura că în cel mult 30 de zile vom avea acest ghid gata pentru a fi pus la dispoziția potențialilor beneficiari”, a precizat ministrul Mircea Fechet la finalul ședinței de Guvern de astăzi.

Programul derulat în premieră în acest an prin Administratia Fondului pentru Mediu, oferă fermierilor un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro pentru achiziția unor tractoare sau maşini agricole autopropulsate.

Bugetul total alocat Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate este de 500 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *