19 iunie, Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuință

furt

Politia Romana, in parteneriat cu Reteaua Europeana de Prevenire a Criminalitatii, si alte 12 state din Europa, au lansat astazi prima Zi europeana de prevenire a furturilor din locuinta.

„Prin activitatile din aceasta zi, la nivel European, specialistii in Prevenire a Criminalitatii le recomanda cetatenilor sa nu comunice date despre plecarea de acasa in convorbirea cu alte persoane sau pe retelele de socializare, deocarece pot deveni vulnerabile in fata hotilor.”, a declarat Ioana Bustiuc, purt. de cuv. IPJ Iasi.

Cele mai multe dintre aceste infractiuni se intampla din cauza neglijentei proprietarului.

„De precizat este faptul ca in Iasi in primele cinci luni ale anului 2019 au fost sesizate peste 340 de infractiuni de furt din locuinte, majoritatea inregistrate in mediul rural. Analiza infractiunilor de furturi din locuinte evidentiaza o mulitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru savarsirea unor astfel de fapte. Din datele analizate rezulta ca unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijentei proprietarului in a adopta masuri simple, dar eficiente de autoprotectie.”, a adaugat Ioana Bustiuc, purt. de cuv. IPJ Iasi.