19 „bombe pe roți” descoperite de inspectorii RAR pe străzile din Iași

foto_RAR

Aproape 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR în prima jumătate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726. de vehicule la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

În județul Iași cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 1.143 dintre care 57.83% neconforme, iar 19 mașini prezentau pericol iminent de accident.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.