174 de ieșeni au fost amendați ieri pe stradă pentru că nu purtau mască

masca

În data de 22 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 230 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate  68 de  societăți comerciale şi 28 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate peste 4.000 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei, dintre care 172 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (nepurtarea măştii de protecţie) şi 2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Exemple:

1. Un tânăr de 20 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o staţie de autobuz, de pe raza municipiului Iaşi.

2. Un bărbat de 40 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-un magazin, din comuna Erbiceni.