17 milioane de euro pentru drumul Iasi – Suceava

Sharing is caring!

Consilierii judeteni au votat in unanimitate, la sedinta extraordinara a Consiliului Judetean de astazi, proiectul de hotarare prin care se suplimenteaza devizul general al lucrarilor de modernizare pentru aproape 170 km de drum ai Axei Iasi-Suceava.

Sedinta s-a desfasurat timp de o ora, in ciuda faptului ca toti participantii au dat asigurari in mai multe randuri ca sustin alocarea a inca 17 milioane de euro pentru acest proiect.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: “Astazi a fost o sedinta extraordinara penttu a majora valoarea celui mare tronson de drum judetean, 170 de km, cel mai mare din tara si cea mai mare valoare de consolidare si modernizare a drumurilor judetene din tara, 103 milioane de euro. Banii vor fi bugetul Consiliului Judetean Iasi – Suceava, consolidat si cu ajutorul Guvernului”.

Majorarea proiectului se datoreaza costurilor ridicate ale lucrarilor.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: “Aceasta majorare a pretului se datoreaza in priml rand faptului ca bitumul s-a majorat consistent fata de 2015 – 2016 chiar si de 300 la suta. Asta e factorul principal, deoarece bitumul are o valoare consistenta in realizarea asfaltului, in jur de 70 la suta din drum costa bitumul, ceea ce denota de aici alte majorari. In rest, material de constructii, fata de acum 3 ani cand s-a finantat si s-a proiectat acest drum, s-au majorat. Este conjuctura nationala si internationala si nu avem ce sa facem”.

Aceasta valoare nu a putut fi majorata pana nu a venit decizia de la Comisia Europeana, prin care s-a permis actualizarea preturilor.

shares