17 centre de zi vor primi cofinanțare din partea CJ Iași

273220878_302737798554597_3411558744918414000_n

Consiliul Județean Iași asigură cofinanțare pentru 17 centre de zi destinate copiilor. Unul dintre acestea este Centrul de Copii „Sf. Nicolae” din comuna Ciurea, care a fost vizitat astăzi de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, Marius Sorin DANGA, vicepreședinte al CJ, Andrei Cazacu, administrator public al județului, Marian Uscatu, liderul de grup al consilierilor PMP, și directori din cadrul instituției.

” Viitorul copiilor depinde de educația pe care aceștia o primesc și de creșterea în sânul familiei de origine. Cei mai mulți copii sunt extraordinar de talentați și inteligenți. Ar fi o mare nedreptate ca, din cauza situației materiale, să nu poată avea acces la educație și să nu își poată împlini potențialul.

În centrul „Sf. Nicolae”, 25 de copii vin să își facă temele, au parte de consiliere, primesc două mese pe zi și suport pentru a-și deprinde abilitățile de viață și a se integra în societate. În plus, și familiile acestora au parte de educație parentală și consiliere pentru a fi sprijiniți în procesul de educare și dezvoltare a copiilor.

Anul acesta, vom aloca 208.00 mii lei, cota-parte din bugetul județului Iași, pentru a sprijini desfășurarea activității centrului „Sf. Nicolae”, alături de alte trei centre din comuna Ciurea: Centrul de zi pentru copii „Sfântul Stelian” – 208.00 mii lei; Centrul de zi pentru copiii aflați în situații de risc „Dumbrava Minunată” – 125.00 mii lei și Centrul de zi pentru copiii aflați în situații de risc „Scufița Roșie” – 125.00 lei.În total, 17 centre din comunele Aroneanu, Balș, Ciurea, Cotnari, Fântânele, Heleșteni, Ion Neculce, Miroslava, Ruginoasa, Scobinţi, Tomești, Țibănești și Țigănași, primesc finanțare de la Consiliul Județean”, a precizat președintele CJ, Costel Alexe.