17 ani de Romania-NATO

Probabil intrarea in NATO si aderarea la UE au fost cele mai importante decizii majore, interne si externe, in care noi romanii am fost uniti, am functionat cu adevarat ca o natiune care stie ce vrea.Consider ca au fost 17 ani de colaborare extraordinar de benefica pentru tarile NATO, pentru România.

Facem parte din cea mai importanta alianta militara, unde avem un rol extrem de important si bine definit. Datorita asezarii geografice, la limita de est a NATO, la frontiere cu tari non-UE, la Marea Neagra, in imediata vecinatate a unor tari din parteneriate strategice cum ar fi Moldova, Gerorgia, Armenia, Azerbadjan, Ucraina, rolul nostru este foarte important.Daca luam in calcul si fluctuatiile de comportament ale Turciei, clar suntem cel mai important membru NATO de pe flancul estic.

De departe, cel mai important aport al României la NATO este valoarea militarilor romani pe toate teatrele de operatiuni, valoarea lor in toate centrele de comanda, in toate misiunile si operatiunile la care au participat si participa, lucru de care trebuie sa fim mandri si sa ii respectam.