16 tone de deşeuri din aluminiu, încărcate din Italia, oprite de Poliția de frontieră

deseuri 2

Ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au interzis intrarea în țară a unui ansamblu rutier încărcat cu 16.440 kilograme deşeuri din aluminiu, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de transfer, conform prevederilor legale în vigoare.

Astfel, poliţiştii au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român , în vârstă de 37 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu de pe raza judeţului Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că deşeurile, în cantitate totală de 16.440 kilograme, au fost încărcate din Italia, pentru o societate comercială din Municipiul Bucureşti, iar documentaţia de transfer prezentată de  către şofer era incompletă.

În acest context, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport sus-menţionat.