16 candidați au lipsit de la proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ

foto_examen

Astăzi s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2022.

Dintre cei 423 de candidați, din județul Iași, cu drept de participare la proba scrisă au fost prezenți 404 candidați, 16 candidați fiind absenți.

Nu a fost eliminat niciun candidat din cauza unor tentative de fraudă.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, dintre candidații prezenți, 15 au decis să se retragă din motive personale.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 și 28 iulie.

Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august.
Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate astăzi, 20 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.