Povestea ieşeanului care joacă în Wednesday, serialul Netflix de mare succes

cezar1

Ieşeanul Cezar Grumăzescu joacă rolul antrenorului Vlad în cunoscutul serial Wednesday, semnat de regizorul Tim Burton. A început să cocheteze cu actoria încă din liceu, atunci când s-a înscris în trupa de teatru a Colegiului „Mihai Eminescu” din Iaşi, iar de atunci au urmat o serie de roluri atât în lumea cinematografică, cât şi a teatrului. A jucat în filme precum „Imaculat”, „Coborâm la prima”, „Diaz – Don’t Clean Up This Blood” şi „Soldiers: Story from Ferentari”, iar în prezent este actor al Teatrului Mic din Bucureşti. Cum a ajuns să joace în cunoscutul serial Netflix?

Serialul Wednesday este în topul serialelor accesate pe platforma Netflix, având premiera pe 23 noiembrie 2022. Faptul că se focusează pe Wednesday, fiica cunoscutei familii Addams, dar şi faptul că este semnat de regizorul Tim Burton, l-a făcut unul dintre cele mai aşteptate seriale.

Întregul serial a fost filmat în România, în locuri precum: Castelul Cantacuzino din Buşteni, Grădina Botanică din Bucureşti, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Gara Regală din Sinaia şi Conacul Olga Greceanu de lângă Bucureşti.

Trei actori români au jucat în serialul Wednesday. Este vorba despre Cezar Grumăzescu – care l-a interpretat pe antrenorul Vlad, Victor Dorobanţu – care a fost Thing, şi George Burcea – care l-a jucat pe Lurch. Cezar Grumăzescu are 34 de ani, s-a născut la Iaşi, a învăţat la Colegiul „Mihai Eminescu” din Iaşi şi a absolvit Universitatea de Arte Teatrale şi Cinematografie în anul 2011.

Rolul lui Vlad, antrenorul din serialul Wednesday

Cezar Grumăzescu este unul dintre actorii care nu crede atât de mult în noţiunea de personaj. „Textul fiecărui spectacol mă ghidează către ceea ce trebuie să fie la final. Eu sunt un actor care vrea să joace şi situaţia. Jucând situaţia, iese şi personajul la iveală. În principiu, nu e o chestie dificilă să treci de la un rol la altul. Adică am spectacole în care joc chiar mai multe personaje. L-aş numi, mai degrabă, rol, pentru că nu îmi place noţiunea de personaj”, mărturiseşte ieşeanul.

„Mi se pare un lucru extraordinar pentru România faptul că un serial american a fost filmat integral aici. Dovedeşte încă o dată că avem o ţară frumoasă şi o istorie nemaipomenită. Mă gândesc, de exemplu, la toate clădirile şi castelele în care s-a filmat”, precizează actorul. Acesta spune că filmarea unui serial american la noi în ţară este un lucru benefic şi pentru economie.

„Producţia Wednesday a avut un buget imens, cred că o sută de milioane de dolari. Foarte importante sunt şi locurile de muncă ce apar cu o asemenea producţie. Noi, actorii din România, care suntem într-o industrie foarte mică, nu visăm şi nici nu ne permitem să visăm că vom lucra cu cei de la Hollywood, din Anglia, din Franţa, unde sunt actori cunoscuţi. Însă, când vin astfel de producţii în România, este o şansă foarte mare pentru noi, actorii, să lucrăm mai mult şi să ne vedem alături de nume mari din industria filmului”, mărturiseşte ieşeanul.

Zilele de filmare pentru serialul Wednesday au fost repartizate în funcţie de secvenţele pe care fiecare actor le avea de filmat. În total, filmările s-au desfăşurat timp de 8-9 luni în România, fiind împărţite în patru părţi.

„Eu făceam parte din prima şi din a patra parte, iar în ambele am avut filmări timp de 5-6 zile. Având un buget mare, echipa a fost numeroasă, iar atmosfera creată a fost una foarte bună. Totul se mişca bine şi nu se pierdea timp. Toţi am avut aceleaşi condiţii, iar cineva avea în permanenţă grijă de mine. Am interacţionat şi m-am împrietenit cu unii dintre ceilalţi actori străini. De exemplu, cu Joy Sunday (Bianca – în serial) m-am înţeles foarte bine. Sunt oameni ca noi, iar eu nu am simţit niciun fel de barieră. Erau curioşi să afle mai multe despre noi, despre ţara noastră şi despre industria noastră. Au fost nişte profesionişti”.