Primul ieșean academician european – Narcis Ciprian Avarvari

311719741_492777526210675_3644135591392102606_n

Un cercetător ieșean, dr. Narcis Avarvari, directorul CNRS al Laboratorului Moltech Anjou – Universite d’Angers din Franța, a devenit membru al prestigioasei Academii Europene de Științe și Arte, o rețea transnațională și interdisciplinară care conectează aproximativ 2.000 de oameni de știință și artiști din întreaga lume, inclusiv 37 de laureați ai Premiului Nobel.

Născut la Iași și absolvent al Universității „Alexandru Ian Cuza”, domnul dr. Narcis Avarvari este stabilit în Franța, unde s-a specializat în Chimie organometalică și Materiale moleculare, obținând de-a lungul anilor numeroase premii și distincții la universități din Franța, Germania, Suedia etc.

Din anul 2010 este director de cercetare la Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifică si din 2009 profesor asociat la Instititul Politehnic din Paris.

Narcis Avarvari a absolvit Ecole Superior Politechnic Palaiseau din Paris Academia Europeană de Științe și Arte este o asociație neguvernamentală, europeană, angajată să promoveze progresul științific. Societatea a fost fondată în 1990 si are 2.000 de membri care sunt oameni de știință, artiști și practicieni, care sunt dedicați cercetării inovatoare, colaborării interdisciplinare și transnaționale, precum și schimbului și diseminării cunoștințelor. Membrii Academiei sunt aleși pentru realizările lor remarcabile în știință, arte și guvernare. Criterii de selectie Criteriul principal pentru calitatea de membru este excelența academică susținută într-un domeniu specific. Pentru a fi un candidat eligibil trebuie să fie capabil să gândească interdisciplinar și să contribuie la misiunea și viziunea Academiei. „EASA dorește să aleagă oameni de știință, savanți și experți de distincție internațională, indiferent de naționalitate, sex, locație sau disciplină”, se arata in regulamentul Academiei.

Citeste articolul intreg aici : Primul ieșean academician european – Narcis Ciprian Avarvari | 7est.ro – Stiri Iasi, stiri locale, nationale si internationale