150 de ieșeni, amendați ieri, pentru lipsa măștii și nerespectarea măsurilor de protecție

oameni masca strada coronavirus

În data de 25 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 170 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 174 societăți comerciale şi 11 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 618 persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 62.000 de lei, dintre care 149 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

1. Un tânăr de 28 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o piaţă din municipiul Iaşi.

2. Un bărbat de 39 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o piaţă din municipiul Iaşi.