15 botoșăneni au decedat din cauza COVID-19 în trei zile

Prima săptămână a lunii februarie a fost una cu adevărat sumbră pentru familiile şi apropiaţii a 36 de botoşăneni. De altfel, în cea mai neagră zi pentru judeţul Botoşani în lupta cu Covid-19 au fost raportate nouă decese în 24 de ore. De marţi 2 februarie, până miercuri, 3 februarie, cinci femei şi patru bărbaţi s-au stins din viaţă din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2 într-un interval de doar 24 de ore.

În weekendul 5-7 februarie, nu mai puţin de 15 botoşăneni au decedat după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus. Astfel, în decursul a trei zile, 10 bărbaţi şi cinci femei, din municipiu şi din judeţ, cu vârste între 46 şi 86 de ani, au pierdut lupta cu complicaţiile create de noul coronavirus.

„Din păcate, după cum se vede, acest virus continuă să fie extrem de agresiv şi imprevizibil. Deşi numărul de îmbolnăviri scade, agresivitatea virusului dă în continuare cazuri grave şi foarte grave”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Sursa: Monitorul de Botoșani