145 de ani de tradiții pentru Brigada 15 Mecanizata

271722425_288322519996125_7895674227665080509_n

S-au împlinit 145 de ani de tradiții pentru Brigada 15 Mecanizata„Podu Inalt” Iași. Cu acest prilej, astăzi, a fost organizată o ceremonie la sediul central din Copou. A fost organizată o paradă militară, s-au înmânt premii și s-a intonat imnul național.

Brigada 15 Mecanizata ,,Podu Inalt” din Iași a aniversat 145 de ani de la inființare. Unitatea din dealul Copoului continuă tradițiile de luptă ale Regimentului 15 Dorobanți, ce a luat ființă la 1 ianuarie 1877. În existenta sa, Regimentul 15 a luat parte la toate cele trei războaie importante, de care a depins insăși existența României.

Sincron general Daniel Pop, comandatul Brigazii 15 „Podu Inalt”

„În primul rand, aș vrea să aduc mulțumiri eșaloanelor superioare din cadrul Mapn pentru sprijinul acordat pe teritoriul național, dar și în afara acestuia. Mai ales, pentru deosebită planificare a repatrierii personalului participant la ultima rotație din cadrul Teatrului de Operații din Afganistan, unde Brigada a asigurat în același timp, atât echipele de consiliere, cât și detașamentul de protecție a forței. Concomintent cu angajarea efectivelor rămase în misiune de sprijin a autorităților locale pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19”, a zis generalul Daniel Pop, comandantul Brigăzii 15 „Podu Înalt”.

La eveniment au participat loctiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghita Vlad, reprezentanți ai autorităților locale, comandanți de unități ale Ministerului Apărării Naționale.

„Bogatele tradiții de luptă ale Unității făurite de-a lungul timpului au o mare importanță istorică ce revirează puternic în inimile noastre la aceste momente aniversare și care trebuiesc îmbogățite și cinstite prin faptele dumneavoastră. Este o meritată sărbătoare pentru oamenii care de-a lungul acestor ani au construit edificiul unei structuri capabile să îndeplineasca misiunile la nivelul celor mai exigebte cerințe”, spune Gheorghiță Vlad.