14 ieseni prefera viata pe doua roti pentru sanatate si dragostea de natura

vlcsnap-2022-09-09-13h12m52s259

Ieșenii iubesc sportul pe doua roti. Pentru cateva ore, oamenii aleg sa renunte la tehnologie preferand sa pedaleze pentru sanatatea lor si din dragoste pentru natura. Un grup de 14 ieseni isi petrec fiecare weekend pe bicicletă. Fie că merg pe șosea sau pe drumuri forestiere, acestia ne-au mărturisit că este o activitate prin care reușesc să se deconecteze.

O pasiune care le-a schimbat viața. Acesta este rezumatul poveștii care i-a unit pe cei 14 ieșeni ce își petrec timpul împreună doar pe doua roți. Fie că aleg trasee de șosea sau de munte, bicicliștii ieșeni parcurg zeci de kilometri doar din plăcere. Iar de cele mai multe ori ajung să participe și la concursuri naționale de amatori.

Eduard Cazacu – biciclist: „Aveam cam 96 de kg acum 5 ani, iar de 2-3 ani mă mențin la o greutate de 80 de kg. Plus că e un remediu pe partea psihică. Este un sport care te liniștește.

Rep: V-ați putea lăsa?

Eduard Cazacu: Nu! Pentru că ea a devenit o parte din viață și drogul e în sânge.”

Vali – biciclist: „Dumneavoastră ne-ați surprins într-o ipostază cu care noi nu suntem obișnuiți și anume bicicletele de șosea. Noi practicăm un sport mai complex aș spune eu și deși am mai puține podiumuri decât colegul meu Edi, ne bucurăm împreună de mișcare, aproape în fiecare săptămână”.

Bicicliștii ne-au mărturist că preferă sa pedaleze pe drumurile forestiere.

Bogdan Hapău – biciclist: „Clar, drumul forestier și pădurea este ceva de neimaginat. Recomand tuturor. Acest sport este la început în Iași, din punctul meu de vedere acum își ia avânt. Peste câțiva ani vom vedea din ce în ce mai mulți, oameni care cumpără biciclete și vom vedea mult mai multă mișcare față de anii trecuți„.

Ciprian – biciclist: „Iașul este fantastic în ceea ce privește bicicletele de MTB. Avem o natură fantastică. Este mult peste ce și-ar putea imagina care ar fi într-un oraș unde nu sunt munți, sunt doar dealuri și încurajez pe toată lumea să meargă. Sunt foarte multe trasee”.

Biciclistii le recomandă ieșenilor activitatea pe două roți. Specialistii sunt de parere ca practicarea ciclismului ca hobby este cea mai eficienta activitate, atat pentru trup, cat si pentru minte. In multe tari dezvoltate, persoanele care merg zilnic la birou aleg bicicleta ca principal mijloc de transport, deoarece este mai sanatos pentru organism si mai ecologic.