14 familii din județul Botoșani au fost păgubite de incendii săptămâna trecută

incendiu-Flamanzi-foto

14 familii din Botoșani, Dorohoi, Roma, Vorona, Trușești, Săveni, Flămânzi, Curtești, George Enescu, Ungureni, Dorohoi, Darabani și Brăești au fost păgubite de foc de cca. 40.000 lei. La atât se ridică valoarea bunurilor distruse în urma unor incendii care s-au produs în locuință, respectiv gospodărie, săptămâna trecută.

Cauzele probabile de producere a acestor evenimente au fost: coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile sau necurățat de funingine, jar căzut din sobă pe material combustibile, mod greșit de a aprinde focul în sobă, scurtcircuit și acțiune intenționată.

Pentru stingerea celor 14 incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 113 pompieri militari şi voluntari, dar şi cetăţeni.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 500.000 lei.

Îngrijorător este faptul că în urma incendiilor, două persoane au ajuns la spital cu arsuri pe față și pe mâini.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.