13 ieșeni infectați cu Sars-CoV 2 au murit. A mai rămas un singur loc liber la ATI în tot județul

Cruce-coronavirus-combinezon-InquamPhotos-George_Calin-640x400

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 13 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv. În spitalele suport COVID-19 sunt internați 667 de bolnavi, din care 83 se află la Terapie Intensivă. 50.392 de ieșeni sunt infectați cu Sars-CoV-2, cu 420 de cazuri în plus față de ieri.

În ultimele 24 de ore s-au efectuat 31 externări. Echipajele mobile au efectuat 157 de recoltări la domiciliu.

 În momentul de faţă este un singur pat ATI liber la Spitalul de Neurochirurgie.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru Terapie Intensivă este următoarea:

  • 17 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 6 paturi ATI  la Spitalul de Recuperare Iași
  • 6 pat ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 17 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 7 paturi ATI  la Spitalul Clinic CF Iași
  • 13 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 70 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 50 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 14 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău și începând de astăzi, 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”.

Sunt 11 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 3 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală,sunt ocupate 7 paturi.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 4 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 23 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, un număr de 1714 de persoane se află în izolare, iar 863 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 47600 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 46432 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.