13 destinații noi care leagă Iași de Europa

Din acest an, ieșenii vor putea zbura spre noi destinații pornind de la Aeroportul din Iași. O companie aeriana cu capital privat românesc a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, deschiderea unei noi baze la Iași, cu două aeronave și care vor opera zboruri către 11 destinații noi.

Compania low-cost din România a anunțat deschiderea celei de-a patra baze din România. Astfel, începând din această vară, Aeroportul din Iași va fi legat de mai multe destinații din Europa, precum Bruxelles, Barcelona, Paris, Dublin, Londra, Dusseldorf, Munchen, Roma și Grecia.

Krassimir Tanev – director comercial compania Blue Air: „Putem vedea aici harta cu noile destinații. Pentru vara anului 2022. După cum vedeți sunt 13 rute directe, până la 46 de zboruri săptămânale realizate cu aceste doua aparate de zbor care vor fi poziționate aici la Iași. Deschidem așadar piețe noi, începând cu luna iunie a acestui an. Astfel demonstrăm că suntem dedicați acestei idei de a contribui la dezvoltarea Aeroportului de la Iași și la planurile de dezvoltare create de Consiliul Județean. Intenționăm așadar să dezvoltăm prezența noastră aici, iar cele de pe această hartă este doar un pas intermediar, o etapă, pentru că nu ne vom opri aici. Vom vorbi în continuare și despre celelalte planuri ale noastre de dezvoltare. Aceasta pentru că dorim să jucăm rolul nostru în procesul de dezvoltare a Aeroportului de la Iași. Suntem foarte bucuroși că putem să contribuim și noi și suntem bucuroși că se va dezvolta un nou terminal aici și că, și dumneavoastră dorim să oferim servicii pasagerilor, astfel încât să crească satisfacția lor, să le oferim valoare pentru banii pe care îi plătesc pentru aceste zboruri”.

În momentul de față, Aeroportul din Iași înregistrează un trafic foarte bun, insă cu deschiderea unor noi rute, cifrele vor creste semnificativ. Noua bază de la Iași reprezintă angajamentul companiei față de regiunea Moldova și fată de Iași. Vor fi operate până la 46 de zboruri săptămânale către 13 destinații.

Romeo Vatră – director interimar Aeroport Iași: „Suntem siguri că atât cu efortul celor de la Blue Air prin care se asigură un număr de 12 destinații în acest an, vom reuși să atingem un număr de pasageri importanți în 202. Estimările noastre sunt că avem șanse să depășim un milion de pasageri în 2022 și ținând cont de modul în care a evoluat traficul pe Aeroportul Iași. Numai în luna martie pot să vă anunț, ca și cifră de trafic că am reușit să atingem 120 de mii pasageri, aterizați și îmbarcați și până acum avem 220 de mii de pasageri în primul trimestru al anului. Numărul de zboruri pe Aeroportul Iași este în medie de 41 – 42 de zboruri zilnice, iar din vară ne așteptăm ca acest număr să crească”.

Pentru a sărbători deschiderea noii baze din Iași, campania lansează promoția „Cumperi 1 bilet, Primești 1 Gratuit”, valabilă doar astăzi pentru toate rezervările de minimum 2 pasageri, pentru călătorii în perioada 3 mai – 10 iulie 2022. Oferta este disponibilă pe aplicația mobilă și website.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!