126 de ani de excelență în învățământ. Încep zilele Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași

429234_262360263849232_1400905699_n

foto: Colegiul Național „Costache Negruzzi" Iași / Facebook

Într-un octombrie pierdut în file de istorie, se deschideau porțile Liceului Internat, actualul Colegiu Național „Costache Negruzzi” Iași, la inițiativa lui Spiru Haret și Take Ionescu, pentru a propune conceptul de liceu-model ce urma să adune elita intelectuală a timpului, elevi selectați cu rigoare și profesori străluciți, de mare competență științifică și pedagogică.

Istoria Colegiului Negruzzi a confirmat și a consacrat aspirațiile fondatorilor, printr-un parcurs onorant, deschis spre o educație complexă, relevantă pentru contexte sociale și culturale diferite.

Timpurile pandemice, fluiditatea unor decizii și reconfigurarea calendarului educațional au impus o amânare a festivităților organizate tradițional în luna octombrie, dar culorile toamnei, nostalgia unui trecut care conferă sensuri și certitudini idealurilor educaționale rămân un fundal pe care proiectăm acum festivitățile anului 126, în format restrâns, dar încărcat de simboluri și de dorința dialogului între vârste, generații, maeștri și discipoli, autorități și parteneri prestigioși din spațiul cultural ieșean.

Astfel, Colegiul Negruzzi deschide seria manifestărilor culturale prilejuite de celebrarea a 126 de ani de existență negruzzistă sub semnul excelenței, moment de reflecție asupra tradiției, a mărcilor identitare, precum și asupra reconfigurărilor din prezentul acestui prestigios colegiu.

Activitățile consacrate aniversării noastre simbolice se vor desfășura în perioada 24-26 noiembrie 2021, la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, ca un însemn al cunoașterii și al devenirii, sărbătoare de suflet ce se dorește o nouă filă de poveste, o comuniune spirituală nobilă, o regăsire peste timp într-o continuitate de valori și idealuri. Ceremonia de deschidere a festivităților va avea loc joi, 25 noiembrie 2021, începând cu ora 11.00, în Amfiteatrul Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași.