122 milioane de lei pentru aparatură medicală în spitalele ieșene

pat-spital-6-scaled

Vicepremierul Raluca Turcan si Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene au vizitat astazi parcul industrial din Miroslava si Antibiotice, unde au vazut liniile de productie. Vicepremierul a anuntat ca sunt alocati 122 milioane de lei  pentru decontarea achizitiei de aparatura medicala din spitalele iesene.

In aceasta dimineata, membrii Guvernului au vizitat Parcul Industrial Miroslava, unde au discutat cu directorii unor firme care au sediul aici. Dupa ce au vizitat si locatia viitorului amplasament al Institutului de Boli Cardiovasculare acestia au mers si la compania Antibiotice.

Ioan Nani – director Antibiotice SA

Am aflat multe lucruri noi şi de la dânsa şi de la ministrul Boloş în legătură cu viitorul program, Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă unde noi la fix ne încadrăm cu anumite investiţii pe care le gândim.

65 de ani de activitate in producerea de medicamente la periferia Iasului. Cu aceasta ocazie astazi, vicepremierul, a anuntat ca sunt alocati 122 milioane de lei  pentru decontarea achiziţiei de aparatura medicala, echipamente medicale şi de protectie in combaterea infectării cu SARS-CoV-2.

Raluca Turcan-vicepremier

Aceste proiecte sunt depuse de unităţile medicale din subordinea Consiliului Judetean şi autorităţilor publice locale şi prevăd achiziţia directă, rapidă de aparatură medicală, aparatură care pe de o parte foloseşte în această etapă de combatere a crizei dar vor rămâne şi pe viitor în spitalele din judeţul Iaşi.

Investitiile Guvernului in Iasi se concentreaza pe partea medicala si nu de infrastructura rutiera unde este preferat Bacaul.

Marcel Bolos- ministrul Fondurilor Europene

Discutăm de Spitalul Regional Iaşi cu o valoare de peste 500 de milioane de euro, de viitorul Institut de Boli Cardiovasculare, care este o nevoie pentru Moldova şi pentru cei care au aceste afecţiuni la nivelul judeţului Iaşi, cu o valoare estimată la peste 300 milioane de euro, dar şi de Institutul Oncologic care se va bucura de o investiţie estimată la 50 de milioane de euro. Cu aceste investiţii, judeţul Iaşi, din perspectiva planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este aproape pe primele locuri, pentru că sunt investiţii în valoare de peste 850 milioane de euro.

Membrii Guvernului au continuat periplul din Iasi la Liceul Pedagogic ” Vasile Lupu” si Societatea ApaVital.