12 grade in saloanele de la Spitalul mobil Letcani

spital mobil

De teama acumularii unor concentratii mari de oxigen, usile saloanelor de la Spitalul Mobil din Letcani raman mereu deschise. Prin urmare, pacientii si cadrele medicale din garzi sufla in pumni din cauza frigului. Au fost perioade in care au fost inregistrate 12 grade, incalzirea realizandu-se cu niste pompe de caldura.

Noaptea este de departe inamicul medicilor si pacientilor de la spitalul mobil din Letcani. In ultima perioada au fost inregistrate variatii de temperatura, valorile fiind cuprinse intre 12 si 28 grade.

Danile Derioiu –  coordonator echipa medicala:Au fost sesizate de catre colegii care erau de tura anumite variatii de temperatura. S-a anuntat echipajul tehnic care este 24h din 24h prezent in interiorul spitalului. Colegii de la ISU au intervenit si au remediat problema. In aproximativ o ora temperaturile au revenit la valorile optime”.

Temperatura optima pentru pacienti este de 23 de grade.

Florin Rosu – manager Spitalul de Boli Infectioase: „In mod normal, pentru o ingrijire corespunzatoare, undeva peste 23-24 de grade chiar daca  vorbim despre pacienti din Terapie Intensiva sau pacieti cu forme medii spre severe”.

Alina Popa, fondatorul spitalului spune ca nu este vorba despre o problema la sistemul de incalzire. Aceasta motiveaza ca din cauza consumului de oxigen este posibil ca riscul de acumulare a unor concentratii periculoase de oxigen nu poate fi eliminat, in special din cauza pierderilor de gaz de la pacientii non-intubati.

Alina Popa – director Euronest:Atat timp cat usile sunt permanent deschise, nu are relevanta cate surse de caldura se monteaza. Sistemul e altfel, functioneaza. Cantitatea mare de aer  rece care intra in interior in orice momentnu poate fi comensata pana la nivelul optim dorit”.

La Spitalul Mobil din Letcani sunt internati in prezent 48 de pacienti pe sectia de ATI, iar altii 40 sunt spitalizati pe boli infectioase.