1100 centre de vaccinare anti Covid identificate pana acum

centru Covid

Ieri, a avut loc o ședință de lucru cu Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara, în continuarea întâlnirii de ieri din 8 decembrie, privind pregătirea centrelor de vaccinare.

La întâlnire au participat dr. Valeriu Gheorghiță, Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și dr. Andrei Baciu, Secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepresedintele CNCAV.

Astfel, până în momentul de față, au fost identificațe 352 de centre fixe pentru vaccinarea personalului medical și a celui medico-social, 663 de centre fixe și 78 centre mobile pentru vaccinarea celorlalte categorii populaționale, conform Strategiei de vaccinare.

Numărul centrelor de vaccinare va fi actualizat în funcție de nevoile identificate în fiecare etapă a campaniei de vaccinare, pentru a facilita accesul echitabil al tuturor persoanelor care doresc să se vaccineze.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.