104 ieșeni amendați de polițiști ca nu purtau masca

Sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 180 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 111 societăți comerciale şi 14 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 419 persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 18.000 de lei, dintre care 104 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

  1. O femeie de 36 de ani a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o piaţă, din municipiul Paşcani.
  2. Un tânăr de 29 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o societate comercială din municipiul Iaşi.