1000 sindicalisti de la CFR vor demisia directorului general

cfr

Sindicalistii de la CFR Calatori vor organiza un protest saptamana viitoare pentru demiterea directorului general Valentin Dorobantu. Acestuia I se imputa inchirierea celor mai bune locomotive operatorilor private si desfiintarea unor trenuri de naveta profitabile. Incepand de maine 8 trenuri din Moldova vor fi anulate desi acestea sunt pline cu navetisti.

Sindicalistii CFR Calatori sustin ca directorul general a inchiriat cele mai bune locomotive privatilor iar 76 automotoare care necesita reparatii nu circula. Din aceasta cauza, 200 trenuri pe zi sunt anulate.

“Sunt câteva zeci de trenuri la nivel de companie deja anulate şi ce ne doare cel mai tare şi este un semn de mare întrebare pentru noi este că acestea nu sunt nişte trenuri oarecare, sunt trenurile de navetă, adică trenurile profitabile ale CFR Călători şi asta pe noi nu ne duce decât la gândul că aceste anulări de trenuri sunt tocmai pentru a favoriza operatorii privaţi de a intra pe acele secţii. Mai mult decât atât, acest director general al CFR Călători, Valentin Dorobanţu pe numele lui, a fost înainte preşedintele Asociaţiei Operatorilor Feroviari Privaţi din România, deci clar el este pus în funcţie la această companie pentru a face jocurile operatorilor privaţi. Or, noi nu putem accepta acest lucru la infinit. Când a fost numit, noi am aşteptat ca măsurile lui să demonstreze că sunt pentru a eficientiza activitatea la CFR Călători, dar se pare că a venit cu aceleaşi metehne ca în mandatul trecut“, Dragos Tanase, liderul Sindicatului Naţional al Personalului Feroviar din Sectorul Comercial.