1000 porci sacrificati la o ferma din Ciortesti

Ce-este-pesta-porcina-africana

1000 porci de la o ferma comerciala din Ciortesti au fost omorati in week end de echipe ale Directiei de Sanatate Veterinara din Iasi dupa ce a izbucnit un focar de pesta porcina africana. Alte doua focare au fost depistate in doua localitati din judet.

Lovitura grea pentru industria carnii de porc dupa ce, la o ferma comerciala din Ciortesti unde au fost omorati aproape 1000 de porci. Alte două focare au fost depistate ulterior la Tatarusi si la Vladeni.

Nicolaie Ivanciu- sef serviciu DSVSA Iasi

”Deci in 24 de ore a trebuit sa eliminam toti cei aproape 1000 de porci. Am mers cu echipe, am stat acolo si sambata si duminica pana noaptea tarziu.”

Persoanele care raman fara porci din cauza pestei porcine sunt despagubiti. Pe de alta parte, inspectorii DSV sustin ca existe fermieri care nu vor sub nicio forma sa se supuna legii atunci cand in gospodarie apare un caz de boala.

Nicolaie Ivanciu- sef serviciu DSVSA Iasi

”S-au facut ca nu inteleg. Rectia a fost asa cum vedeti dumneavoastra si pe retelele sociale. Imi este foarte greu sa inteleg atitudinea comportamentala a unor tineri care  nu inteleg ca defapt tara asta are legi.”

Pe langa cazurile la porcii domestici, in judetul Iasi 186 de mistreți au fost găsiți morți iar 27 de mistreți au fost vânați