1000 pasageri pe zi la Aeroportul din Iasi

Sharing is caring!

Traficul de pasageri pe aeroportul iesean este de 4 ori mai scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru dezvoltarea aeroportului, directorul Catalin Bulgariu vede doar solutia concesionarii in conditiile in care Master Planul va fi finalizat luna viitoare.

https://youtu.be/krjC4QLL0PU

Catalin Bulgariu, director Aeroport Iasi: “Noi suntem la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectelor europene finalizate in 2015 si de aceea putem si am luat in calcul transformarea regiei autonome intr-o societate comerciala. Societatea comerciala ne-ar permite o mai mai mare flexibilitate in atragerea surselor de finantare si in a putea sa luam deciziile mult mai repede. E important acest moment, pentr ca master planul se apropie de final, vom avea luna viitoare master planul la final si atunci master planul va trebui finantat pe un credit de la BEI pe 20 de ani de acum incolo si atunci nu vom mai putea modifica structura de organizare decat acum la inceputul acestui plan”.

Directorul aeroportului sustine ca o concesionare a aeroportului este benefica pentru dezvoltarea aerogarii.

Catalin Bulgariu, director Aeroport Iasi: “Eu, unul, personal vorbind sunt pentru acest lucru. Consider ca aceasta concesionare ar duce la o dezvoltare rapida a aerportului din Iasi. Nu uitati suntem singurul stat din UE care nu are nici un aeroport concesionat, deci suntem in afara retelelor internationale de transport”.

In ceea ce priveste traficul de pasageri, directorul aerportului Iasi a precizat ca traficul de pasageri este de 1.000 de calatori pe zi.

“La acest moment numarul de miscari de aeronave este mult diminuat pentru traficul de pasageri este si el inca diminuat. Astazi suntem la aproximativ o medie de 1000 de pasageri pe zi, fata de 4000 de pasageri pe care ii aveam anul trecut, dar suntem de 10 ori mai mult decat luna trecuta cand aveam o medie de pasageri de 100 si ceva de pasageri”, a completat Bulgariu.

shares