1000 de candidați în plus la admiterea din toamnă în cadrul TUIAȘI

Admiterea din aceasta toamna a adus vesti bune pentru conducerea Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din laşi. Pe langa locurile puse la dispozitie de universitate, peste 1000 de candidati s-au inscris in plus la aceasta admitere.

TUIAȘI se pregateste pentru deschiderea noului an universitar. Viitorii studenti sunt asteptati cu bratele deschise de profesori dar si de colegii din anii mai mari. Bobocii vor putea participa in aceasta toamna la diferite activitati care sa ii ajute sa se adapteze cu usurinta in noul an universitar.

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, Prorector Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din laşi

Anul acesta am avut 1000 de candidati in plus fata de numarul de locuri la buget la licenta, ceea ce a insemnat fara indoiala o posibilitate foarte mare ca universitatea sa primeasca in randurile studentilor candidati valorosi si bineinteles ca acest lucru s-a vazut si in numarul de locuri ocupate. In acest moment, la licenta la buget, universitatea va solicita o suplimentare de locuri deoarece a fost intr-adevar un exod important.

In privinta locurilor la masterat si la romani de pretutindeni, acestea sunt aproape ocupate in totalitate, insa in aceste zile reprezentantii TUIASI asteapta ultimele confirmari din partea studentilor.

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, Prorector Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din laşi

Oricum a fost o admitere rodnica, o admitere buna, vom incerca sa vedem care au fost resorturile care au determinat ca un numar atat de mare de absolventi de liceu sa vina catre studii de inginerie. Explicatii sunt multe, dar dupa ce vom face o analiza stiintifica asupra acestui lucru vom putea sa luam niste decizii in ceea ce priveste tactia si strategia procesului de admitere.

Bobocii vor putea participa in acest an la diferite activitati care sa ii familiarizeze cu mediul universitar, iar studentii din anii mai mari ii vor ajuta sa se integreze mai bine.

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, Prorector Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din laşi

Aici sunt doua tipuri de activitati, cele care sunt inainte de 1 octombrie si cele care sunt imediat dupa 1 octombrie. Sunt mai multe proiecte care au in vedere integrarea cat mai comoda, cat mai usoara a studentilor din anul I in tot ceea ce inseamna camin, spatii de invatamant, cantina, spatii sportive etc.

Totodata, caminele din campusul studentesc Tudor Vladimirescu se afla intr-un proces de intretinere si pregatire pentru viitorii studenti. Acestia vor fi cazati in cele mai bune conditii, iar toti bobocii vor primi cazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *