1000 de camere video pe străzile Iaşului

Sharing is caring!

800 de camere video, in valoarea de 50 de milioane de lei, vor fi instalate pe strazile Iasului. Acestea se adauga la cele 120 deja existente. Proiectul a fost votat in ultima sedinta de consiliu local si va cuprinde camere video in parcuri, in apropierea institutiilor de invatamant, in locurile de agrement si pe mai multe strazi din localitate.

In proiectul supus votului se arata ca sunt cuprinse 333 de amplasamente, iar costurile sistemului video se ridica la 50 de milioane de lei. Acelasi proiect arata ca au fost luate in considerare zone din toate cartierele municipiului Iasi.
Aproape 22 de milioane de lei vor fi dati pentru instalarea camerelor pe strazi si putin peste 13 milioane pentru montarea acestora in jurul unitatilor de invatamant. Vor fi cheltuite peste 8,5 milioane de lei pentru realizarea infrastructurii de supraveghere pe spatiile pietonale si alte 7,7 milioane de lei pentru amenajarea centrului de tele-supraveghere.

Sistemul va cuprinde echipamente IT, retele de comunicatii si un container tehnologic modern, iar inregistrarile vor putea fi folosite inclusiv ca mijloc de probatiune.
Vor fi incluse si 103 institutii de invatamant, fiecare fiind prevazuta cu cate doua camere video. La capitolul supraveghere stradala, cel putin cate doua camere video vor fi montate in 207 locuri din Iași.

Întregul sistem va fi gestionat de primărie, dar imaginile vor fi puse la dispoziția Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență si Ambulanței.

shares