100 de lei pentru fiecare român care se vaccinează

bani vaccin

Toți românii care se vaccinează cu schema completă sau au făcut-o deja, începând de la 31 august, vor primi vouchere de 100 de lei, sub forma a 5 tichete de masă. Ministrul interimar al Sănătății, Ceske Attila, a semnat astăzi oridinul.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila: „Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidenţă operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.”

După ce ordinul va intra în Monitorul Oficial, Ministerul Sănătății va asigura resursele bugetare, tipărirea și distribuirea tichetelor pentru alocațiile de hrană.

Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor realiza procedura de achiziţie, în regim de urgenţă, a serviciilor de tipărire şi emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătăţii a fondurilor necesare pentru această destinaţie. În 5 zile, DSP le va distribui către punctele de ridicare.

sursă foto: The New York Times