100 de copii sprijiniți la Semimaraton Iași

foto_semimaraton

Eveniment de tradiție din capitala Moldovei, Semimaraton 2018, ediția a IV-a, își propune să sprijine și în acest an peste 100 de copii ce provin din medii defavorizate.

Semimaratonul este unul dintre cele mai mari evenimente sportive din Nord-Estul României, ce are loc pe 22 aprilie 2018, linia de start fiind în fața Palatului Culturii din Iași.

Ideea care a stat la baza organizării unui semimaraton, competiție sportivă care supune concurenții unui efort atât fizic, cât și psihic deosebit, s-a născut din asocierea alergătorilor concurenți cu cea a efortului unui copil, fără resurse financiare și materiale pentru a putea merge la școală.

Prima cauză susținută este cea a Centrului de Educație Incluzivă „Căsuța cu Cireșe”, inițiat de Salvați Copiii Iași. Acesta este un proiect prin care 120 de copii sunt sprijiniți pentru a merge la școală. Cea de-a doua cauză este proiectul Asociației Pro Ruralis prin care se vor oferi burse pentru elevi din mediul rural, cu un coeficient de inteligență superior, ce își doresc să urmeze cursurile unui liceu din Iași. Toți beneficiarii provin din familii defavorizate.

În funcție de nivelul pregătirii sportive, participanții se pot înscrie la cele patru curse din competiție: Semimaraton individual, Semimaraton ștafetă, Cros – Cursa individual, Cursa populară, Cursa pentru copii.

Totodată, Semimaraton Iaşi 2018 este un eveniment sportiv ce promovează mişcarea (alergarea în aer liber) şi un stil de viaţă sănătos, se adresează şi este oferit tuturor categoriilor de copii și adulți, indiferent dacă doresc să alerge, să susţină, să doneze sau doar să se bucure de o nouă oportunitate de a promova valorile de care suntem atât de mândri: istoria, tradiţia şi cultura Iaşului, spiritul liber şi tolerant al locuitorilor lui.