100 de cazuri de COVID-19 de când a început școala, la Iași

elevi-inq-octav-ganea

In prima luna de la inceperea anului scolar s-au inregistrat 100 cazuri de coronavirus in scolile iesene. Acestea au fost cazuri izolate iar situatia nu este ingrijoratoare la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean.

Peste 40 elevi s-au infectat cu coronavirus. Din fericire nu au fost cazuri grave. Clasele din care au facut parte s-au izolat imediat.

Genoveva Farcas – Inspector scolar general ISJ Iasi:

Trebuie sa precizez faptul ca nu exista un numar mare de elevi imbolnaviti. Iata intr-o luna de zile avem inregistrate 44 cazuri in randul elevilor si 56 in randul profesorilor sau a personalului auxiliar nedidactic. Este intr-adevar o dinamica din acest punct de vedere dar nu este o situatie ingrijoratoare

De la inceputul anului scolar si pana in prezent, 12 unitati de invatamant din cele 217 isi desfasoara activitatea in scenariul rosu. Pentru acestea, orele se desfasoara exclusiv online.

Prof. Dr. Genoveva Farcas, Insp. Scolar General ISJ Iasi

Daca ne raportam la suspendarea cursurilor fata in fata, trecerea acestora in sistem online datorita imbolnavirilor cu Covid, situatia este urmatoarea. La nivelul judetului nostru, incepand de pe 14 septembrie, la debutul anului scolar, avem in aceasta situatie 12 unitati de invatamant din cele 217 ale judetului nostru, dupa cum avem, 90 de clase sau grupe de prescolari care au intrat in sistem online datorita imbolnavirilor elevilor sau profesorilor acestora.