100 de ani de România. Viața la țară

foto_sat

În ultimii ani, tot mai mulţi romani îşi îndreaptă privirile către lumea satului. Motive au destule: nevoia de a scăpa de aerul poluat al marilor oraşe, dorinţa de a fi mai aproape de natură, liniştea necesară creşterii unui copil departe de agitaţia oraşului. Oamenii de la tara, insa, se plang de lipsa utilitatilor si a infrastructurii.

Admiram toti peisajele de la tara si ii invidiem, cateodata, pe romanii care au ales sa traiasca pe dealuri sau, pur si simplu, s-au nascut acolo. In lumea satului romanesc, insa, sunt si multe neajunsuri.

Pentru unii oraseni casa de la tara e doar pentru relaxare si intalniri cu familia. Startul campaniei de toamna nu e departe,  forta de munca si chef de harnicie sa fie!

Daca va bate gandul sa va mutati la tara, va reamintim ca , in 2018, fermierii români pot accesa fonduri europene în valoare totală de 1 miliard de euro, de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Printre cei care pot beneficia de o parte din aceşti bani sunt şi tinerii, prin aşa-numita sub-măsură 6.1 – sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.