100 de ani de pușcărie pentru 5 băcăuani care au sechetrat, violat și ucis un bărbat

inchisoare

Magistrații de la Tribunalul Bacău au condamndat 5 tineri cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani la 100 de ani de închisoare, în total, care au comis una dintre cele mai monstruoase crime înregistrate în România, în ultimii ani.

Pe 1 august 2020, inculpații au sechestrat un bărbat și l-au bătut cu pumnii și picioarele timp de 7 ore. Deși victima agoniza, aceștia n-au vrut să sune la ambulanță, în schimb, unul dintre ei l-a violat, după care la abandonat într-un lan de porumb.

Protagoniștii au organizat o petrecere la locuința unuia dintre ei. După ce au terminat băutura, au rugat un taximetrist să le cumpere alte sticle cu alcool și țigări. Bărbatul îl transporta atunci un bărbat de 27 de ani, din satul Mileştii de Sus, care făcea autostopul și dorea să ajungă acasă.

Petrecăreții l-au invitat să li se alăture și să danzeze cu unul dintre cei cinci. Când a refuzat, a fost luat la palme în mod repetat. Se pare că victima ar fi încercat de mai multe să părăsească locuința, însă a fost oprit și bătut de fiecare dată.

A fost sechestrat timp de 7 ore și lovit până când i-a curs sânge din nas, iar la un moment dat cineva i-a dat un picior în cap, iar atunci a leșinat. În timp ce agoniza, unul din agresori l-a violat.

Când au realizat că victima era pe moarte, l-au aruncat într-un șanț dar apoi s-a răzgândit și l-au transportat înapoi în casă, unde l-au stropit cu apă și oțet pentru a-și reveni.

„Desfăşurarea evenimentelor s-a întins pe o perioadă de 7 ore, iar victima nu a fost permanent agresată, ci periodic, însă suferinţa acesteia a fost prelungită în mod inutil. Este foarte posibil ca la momentul aplicării primelor lovituri, niciunul dintre inculpaţi să nu fi avut intenţia de a ucide victima, însă pe măsură ce pe parcursul nopţii agresiunile asupra acesteia s-au înteţit, această conduită fiind dublată şi de tentativele eşuate ale acesteia de a scăpa, scenariul uciderii victimei a început să se contureze din ce în ce mai pronunţat, atitudinea inculpaţilor fiind una de indiferenţă, acceptând şi posibilitatea producerii acestui scenariu”, a fost concluzia judecătorilor.