100 de companii vor sa investeasca in al doilea Parc Industrial de la Miroslava

parc industrial Miroslava

Succesul Parcului Industrial 1 Miroslava a deschis apetitul companiilor pentru investitii in zona Iasului. Daca in 2015, cei din Miroslava cautau sa atraga companiile in primul parc industrial acum acestea se afla pe o lista de asteptare.

Intrucat cererea este mare, cei de la Miroslava vizeaza companiile cu un numar mare de angajati capabile sa dezvolte investitii importante.

Miroslava a riscat investind in doua parcuri industriale dar acum se transforma in cel mai important hub industrial din regiunea Moldovei. Intinse pe aproape 70 hectare, cele doua parcuri vor crea mii de locuri de munca dar si relocari importante ale companiilor care au deja investii in zona.

Dorel Codina – manager Parc Industrial Miroslava:La nivelul primului parc industrial avem undeva la 2.300 – 2.500 locuri de munca, nu neaparat locuri de munca noi, caci sunt si relocari de productie. Practic, vor activa in Parcul Industrial Miroslava 1 un numar de 2500 locuri de munca si asta doar intr-o prima etapa caci majoritatea firmelor au intentia de a se dezvolta ulterior. Pe cele doua parcuri industriale, la nivel de investitii totalul investitiilor depaseste 5-6 milioane de euro. Acesti bani, in mare parte au fost asigurati de Primaria Miroslava care este si actionarul majoritar al acestui Parc Industrial„.

Firmele prezente in parcurile industriale beneficiaza de scutiri de taxe si impozite locale cat si alte avantaje.

Daca Parcul Industrial 1 Miroslava este ocupat suta la suta sunt sanse mari ca in scurt timp si al doilea sa se bucure de acelasi succes, mai ales ca, acum se deruleaza negocieri cu o companie germana dispusa sa realizeze una dintre cele mai mari investitii din judet.

Avem un contract semnat cu o companie din Germania care deja s-a apucat de lucru si vor face acolo o farica cu o investitie destul de mare, de 11 milioane de euro. Practic, vor face cabluri si statii de incarcare pentru masini electrice. De asemenea, suntem in negocieri avansate, practic conditii contractuale, pentru ca ei deja s-au decis cu o mare companie care va veni cu o investitie de 50 milioane de euro, deci va fi una dintre cele mai mari investitii din ultimii ani care va veni la Iasi. Va mai spun ca avem o lista de asteptare de peste 100 companii care si-au manifestat intentia sa vina in al doilea parc industrial”, a adaugat Dorel Codina.       

In continuare, firmele straine sunt reticente la investitiile in Moldova din cauza infrastructurii. Practic, companiile pierd 2 zile pe drumuri pentru a-si scoate marfa de export din tara. O autostrada ar rezolva problemele din aceasta regiune.