10 migranți opriți din drumul spre Spațiul Schengen

Calatoria unui grup de zece zece cetățeni pakistanezi şi indieni care încercau să intre ilegal în România din Ucraina a luat sfarsit la Botosani. Cei zece migranti intentionau sa ajunga într-un stat din Spațiul Schengen, insa pe direcţia localității de frontieră Oroftiana, judeţul Botoşani, au fost observati cum se deplasau pe jos de catre politistii de frontiera care i-au condus la sediul politiei. Acum, migrantii sunt ecrcetati pentru savarsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

In cadrul unei actiuni specifice, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani – județul Botoşani au identificat zece cetățeni pakistanezi şi indieni care încercau să intre ilegal în România din Ucraina.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu aveau asupra lor documente de identitate, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt opt cetățeni pakistanezi şi doi indieni, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii detrecere frauduloasă a frontierei de stat, cele zece persoane fiind preluate de autorităţile ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina, a declarat Denis Lazar, purtator de cuvant ITPF Iasi.

Astfel de actiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale sunt desfasurate de catre politistii de frontiera zilnic la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!