10 masini abandonate, ridicate zilnic de pe strazile din Iasi

masini abandonate

Rablele din oras, ridicate si vandute la fier vechi. Zilnic, 10 masini abandonate pe spatiul public sunt ridicate de echipele administratiei locale. Pentru ca nimeni nu le revendica, caroseria este trimisa la casat.

De la inceputul anului si pana acum, peste 120 de somatii au fost trimise catre proprietarii autovehiculelor parasite. Pana acum, peste 60 de masini au fost deja ridicate de pe spatiul public. Anul trecut, pe raza municipiului Iasi au fost depistate aproape 1.150 de vehicule abandonate.

Mihai Chirica, primar Iasi: „Le casam, din pacate intervine aceasta procedura de casare, nu din cauza legilor, ci din cauza ca exista tot mai putine persoane interesate sa le preia. Daca acum 6-7 ani de zile o caroserie era recuperata la 500-600 de lei, in functie de greutate, acum nu reusim sa o dam nici cu 50-70 de lei si incep sa fie din ce in mai multe pe domeniul public, cu sutele, incercam sa ridica abandonate de catre prorietari. Sunt foarte multe si numai pe municipiu, le gasim lasate prin paduri, pe margini de lacuri, in tot felul de unghene aduse si abandonate acolo spun numerele de inmatriculare. E si o procedura destul de anevoioasa, pana cand identificam proprietarii, unii dintre ei nici nu sunt din tara, dar prin aceasta pocedura reusim sa adunam cu sutele de vehicule, ne ocupa timp, dar din punctul meu de vedere merita, pentru ca eliberam alte locuri de parcare si eliminam o sursa de poluare„.