10 judeţe intră de la ora 13.00 sub avertizare cod galben de ploi, grindină şi vijelii. Alertă de caniculă în București și regiuni din sud-vestul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo de fenomene extreme. Astfel, de astăzi, de la ora 13.00, intră în vigoare un cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. 10 judeţe vor fi afectate integral sau parţial, până mâine dimineaţă, la ora 6.00. De asemenea, specialiştii anunţă o nouă alertă cod galben de caniculă, valabilă în Bucureşti şi 9 judeţe. 

Codul galben de ploi, grindină şi vijelii este valabil în intervalul 26 iunie, ora 13 – 27 iunie, ora 6.

În jumătatea vestică a Olteniei, în Banat, Crișana și vestul Transilvaniei, precum și în zona 

Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp, potrivit ANM.

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. 

Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *