10 ieșeni infectați cu Sars-CoV-2, în atenția polițiștilor

ancheta-epidemiologica-teste-covid-izolare

foto: FormareMedicala

Direcția de Sănătate Publică Iași anunță anchete epidemiologice pentru persoanele care nu au comunicat toate informațiile solicitate. Prin urmare a fost înaintată secțiilor de poliție arondate o lista cu 10 persoane, în vederea declanșării investigațiilor în acest sens.

Astfel, în cadrul acestor anchete, se va stabili dacă persoanele menționate au ascuns informații cu privire la declararea contacților direcți. În funcție de problemele depistate de echipa DSP Iași care realizează anchetele epidemiologice, aceste liste vor fi alcătuite zilnic.

„Ancheta epidemiologică este un instrument prin care se identifică posibilitățile de trasmitere a bolilor infecto-contagioase, cum este această infecție cu COVID. De aceea legea precizează că dacă cineva ascunde informații care referă la posibilitatea transmiterii bolilor infecto-contagioase cum ar fi informații cu privire la contacții direcți, se consideră infracțiune și se pedepsește cu închiosare de la 3 la 6 luni. Noi ne aflam în această situație deoarece, deși avem peste 10 mii de persoane izolate, avem doar 4 mii de persoane considerate contacți.”, a declarat Vasile Cepoi, directr DSP Iași.