10 autocare plecă în Republica Moldova pentru a prelua 500 de refugiați din Ucraina

Fără titlu

Astăzi, zece autocare se deplasează în Republica Moldova pentru a prelua din punctul vamal Palanca peste 500 persoane care se refugiază din Ucraina. Se estimează că în jurul orei 16:00 vor ajunge în tabăra mobilă din Huși, primele autocare.

În ultimele 24 ore, 724 de ucraineni au sosit în tabăra mobilă de tranzit din municipiul Huși, alte 641 persoane plecând spre alte zone ale țării.

Astăzi, 11.03.2022, la ora 12.00, din totalul de 288 locuri disponibile în tabăra mobilă de la Huși, pentru persoanele refugiate din calea războiului, erau ocupate 4 locuri, iar 284 locuri erau libere.

În cursul nopții trecute, 83 persoane au fost transferate din tabăra mobilă pentru a fi cazate în diferite locații puse la dispoziție de Primăria municipiului Vaslui.

Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Alte spații vor fi puse la dispoziție în funcție de numărul de refugiați care solicită cazare în județul Vaslui. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu pe parcursul zilei.

La nivelul județului Vaslui există un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina care funcționează 24/7.