1 Octombrie – Lupta împotriva cancerului la sân continuă

foto_spital

De 34 de ani, 1 Octombrie este ziua mondială dedicată luptei împotriva cancerului la sân. Cu această ocazie, in luna lui brumarel, se organizează acțiuni prin care se urmărește creșterea gradului de informare a femeilor care trebuie să știe că prin informare, prevenție și control medical anual, cancerul la sân poate fi învins. Medicii spun că, descoperită la timp, în fază incipientă, această boală poate fi tratată.

Asociatia I.R.O. Iași și Insitutul Regional de Oncologie Iasi au lansat astăzi campania de promovare a screening-ului pentru depistarea cancerului. “Previne Cancerul” – Campanie de comunicare si informare in ceea ce priveste importanta preventiei. Scopul acestei campanii este informarea asupra evaluarilor de screening in regim gratuit disponibile in cadrul Institutului Regional de Oncologie – IRO Iasi (investigatii gratuite, programe de screening in cazul cancerului de san, col uterin, colon si prostata) prin programul national de screening.

Campania se va desfăşura timp de cinci luni, dintre care trei vor fi dedicate investigaţiilor şi două analizării datelor. Astfel, până la sfârşitul anului, persoanele din zona Moldovei vor putea să se înscrie şi să facă investigaţii gratuite în cadrul programelor de screening pentru depistarea cancerului de sân, col uterin, colon şi prostată.

La IRO Iaşi, în primele luni ale anului 2018 au fost confirmate 133 de noi cazuri de paciente cu cancer la sân, dintr-un total de 3.045 de cazuri aflate în evidenţa spitalului. Medicii spun că dacă boala este descoperită în fază incipientă boala fi tratată, de aceea trag un semnal de alarmă pentru a determina populaţia să vină la spital chiar dacă nu acuză semne ale bolii.