1 Mai, în siguranță

ciric-serbare-1200x682

Efective sporite ale Politiei, Jandarmeriei si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta vor fi prezenta la datorie pana luni, sa asigure in oras masurile de mentinere a ordinii publice. Fortele de ordine vor fi prezente cu prilejul zilei de 1 mai in Parcul Expozitiei unde va fi organizat Festivalul Romanesc si in Zona de Agrement Ciric unde se va derula un spectacol cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii.

De astazi si pana luni, cate 150 de politisti vor fi la datorie si vor actiona impreuna cu celelalte institutii cu atributii in domeniu pentru siguranta cetatenilor si mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, in special in zonele aglomerate. De asemenea, jandarmii vor fi prezenti in principalele puncte de atractie din oras.

Mihai Cojocariu – purt. cuv. IJJ Iasi: Pentru duminică, 1 mai, vom asigura masurile de oridine publica la Festivalul Romanesc, care va avea loc in Parcul Expozitiei. Pentru ziua de luni, 2 mai, constinuam misiunile de asigurare a ordiniii publice cu măsurile care vor fi luate la manifestările din cadrul FEstudIS.

In aceasta perioada, personalul Inspectiei de Prevenire actioneaza cu reprezentanti din cadrul Directiei Silvice pentru verificarea locurilor in care sunt amenajate spatiile de  gratar.

subloc. Onofroisa Georgică – ofiter de presa IGSU Iasi: Referitor la ziua de 1 mai, recomandăm cetățenilor ca in această perioadă să nu facă focul deschis in apropierea pădurilor, la aproximativ  40 de metri față de materialele combustibile, să supravegheze copii in această perioadă, să lase libere locurile de intervenție pentru echipajele de intervenție și stingere.

Autoritatile recomanda soferilor sa se intereseze despre starea drumurilor pe care urmeaza sa le parcurga, sa circule cu o viteza adaptata la conditiile meteo si sa respecte regulile de circulatie.

Ioana Bilea – purt. cuv. IPJ Iasi: Polțiștii rutieri vor fi prezenți și vor acționa pe principalele artere rutiere de pe raza județului Iași pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor accidente rutiere grave. Aceștia vor folosi zilnic aparatura radar din dotare, aparatele etilotest si drug test, in vederea depistării șoferilor care incacă regulile de circulație.

ISU Iasi este pregatita sa intervina cu 140 pompieri si 67 autospeciale.