1.150 de persoane s-au internat la Spitalul de Boli Infectioase in timpul pandemiei

Sharing is caring!

1.150 de pacienti au fost internati pana acum la spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Peste 900 dintre acestia au fost confirmati. Doar 10 la suta dintre pacienti au fost asimptomatici.

Dupa decizia Curtii Constitutionale, Spitalul de Boli Infectioase nu a primit prea multe cereri de externare de la pacientii cu forme usoare. Pana acum, 3 astfel de solicitari au fost depuse. Managerul Spitalului de Boli Infectioase de la Iasi, Carmen Dorobat sustine ca inca nu se stie valoarea incarcaturii virale sub care un pacient nu mai este contagios.

Carmen Dorobat, manager Spital Boli Infectioase Iasi: “La Spitalul de Boli Infectioase am rulat pana la aceasta data, incepand cu 15 martie peste 1000 de pacienti, mai exact 1150 de pacienti. Avem confirmati peste 900 de pacienti si ceea ce vreau sa subliniez este ca formele asiptomatice au fost in proportie de 10 %, adica au fost in special forme usoare, medii si grave. Nu am avut multe cereri de externare din partea pacientilor venite dupa aparitia motivarii Curtii Constitutionale, pana astazi dimineata am situatia. Au fost 3 astfel de cereri, restul pacientilor au fost externati conform ultimului Ordin de Ministru 1137 care a relaxat mult conditiile de externare pentru pacientii asimptomatici si cei cu forme usoare“.

shares