Zeci de ieseni la spital din cauza alcoolului

Sharing is caring!

Nici bine nu s-a terminat ziua, ca unitatile de primire urgente din tara sint pline de Ioani si Ioane, care au petrecut de ziua onomastica.

Si la Iasi, medicii au tratat zeci de pacienti, cei mai multi cu alcoolemie. Specialistii recomanda sa mancam ponderat si sa consumam bauturi cu moderatie, pentru a nu ajunge pe un pat de spital si cu perfuzii la mana.

Ar fi bine sa petrecem cat mai mult timp in aer liber, sa facem sport, sa consumam fructe si legume si sa dormim macar 7 ore pe noapte, pentru ca organismul sa se refaca.

Tudor Ciuhodaru, medic Spitalul de Neurochirurgie “Nicolae Oblu” Iasi: „Urmeaza o perioada crancenapentru doamne si domnisoare, dar si pentru domnii care s-au confruntat cu excesele alimentare si cele bahice. Multi pacienti ajung la spital dupa cure de slabire facute haotic, fara consultarea unui nutritionist, cu stari lipotimice. Daca tot vorbim despre recuperare, ar trebui sa vorbim despre un stil de viata sanatos, care ar trebui sa fie predat inca de la scoala, la educatie nutritionala. Consumati fructe si legume proaspete. Faceti cateva plimbari in aer liber, daca nu compensate cu cateva ore de sala. Exista multiple repercursiuni asupra celor cu patologie cronica, unii dintre ei au interrupt medicatia pentru a putea manca si bea de sarbatori, iar altii si-au adaptat dupa ureche tratamentul medical. Mergeti la o evaluare la medicul de familie si la specialisti si adaptati tratamentul la ceea ce ati stricat In aceasta perioada, in asa fel incat sa aveti zile frumoase si sanatoase si de acum incolo„.

shares