West Nile a omorât 21 de oameni

Sharing is caring!

Un număr de 196 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virusul West Nile şi 21 decese au fost înregistrate din data de 2 mai până pe 13 septembrie, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Potrivit Ministerului Sănătăţii , cele 21 de decese s-au înregistrat la pacienţi care prezentau comorbidităţi.

Cele 21 de decese au fost în: Bucureşti (7) , Iaşi (4), Olt (2) şi câte unul în judeţele Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Suceava şi Teleorman. Specialiştii apreciază că odată cu scăderea temperaturilor se aşteaptă o reducere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte autorităţilor administraţiei publice locale să intensifice măsurile de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei. Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă folosirea mijloacelor de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre.” se arata in Comunicatul Ministerului Sanatatii.

Direcţiile de sănătate publică vor desfăşura o campanie de informare a populaţiei referitoare la măsurile necesare pentru protecţia personală împotriva infectării cu virusul West Nile. Specialiştii menţionează că infecţia cu West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.

shares